fbpx
AjankohtaistaTapahtumat

Tervetuloa Saaristomeri-tilaisuuteen maanantaina 20.1.2020

Tervetuloa Saaristomeri-tilaisuuteen maanantaina 20.1.2020 klo 14.00–16.00 Linnateatterin Domino-saliin, Humalistonkatu 8, Turku.

Saaristomeri on maailmassa ainutlaatuinen yli 40 000 saaren mosaiikki. Se on sairas ja tarvitsee avukseen vuosikymmenen hoito-ohjelman. Haluammeko tehdä laajassa yhteistyössä ympäristöteon, josta meitä tulevat kiittämään lapsemme lapset ja heidän lapsensa. Siitä on nyt kysymys.

Ohjelma:

  • Operaatio ainutlaatuinen Saaristomeri 2019–2023 | Tausta ja tavoitteet, projektijohtaja Kari Veijonen
  • Puhtaamman Saaristomeren toimenpidesuunnitelman valmistelu, emeritus Turun Yliopiston rehtori, professori Kalervo Väänänen
  • Päättäjäpaneeli, puheenjohtajana Kalervo Väänänen, mukana Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen, maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, kansanedustaja Vilhelm Junnila, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Pekka Myllymäki ja Miltton Networks Oy:n toimitusjohtaja, ex-ympäristöministeri Stefan Wallin. | Kysymyksiä, vastauksia, keskustelua. Saaristofilmiesitys.

Saaristomeripäivä aloitetaan jo klo 10.00–12.30 asiantuntijoiden ja tutkijoiden seminaarilla. Tilaisuus on myös avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ohjelmasta vastaa Seilin tutkimusaseman johtaja, apulaisprofessori Jari Hänninen. Paikalla alustamassa ja keskustelemassa professori emerita Helena Hartikainen Helsingin yliopistosta ja Suomen Ympäristökeskuksen Itämeri-asiantuntijat Petri Ekholm ja Seppo Knuuttila. Puhetta johtaa Kalervo Väänänen.

Linnateatterin ravintolassa kaikille SILAKKALOUNAS KYMPILLÄ klo 12.30–14.00 molempien tilaisuuksien yleisölle. Tavataan Saaristomeren ystävien lounaalla!