fbpx

Tätä sivua päivitetään parhaillaan. Täältä näet pian miten sinä voit osallistua Saaristomeren suojelutyöhön!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö
ja rouva Jenni Haukio,

Saaristomeren Suojelurahaston suojelijat

”Ainutlaatuinen Saaristomeri ansaitsee puhtaan tulevaisuuden. Tieto, yhteinen tahto ja toimeen tarttuminen mahdollistavat, että myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan kauniista ja monipuolisesta meriluonnosta.

Saaristomeren Suojelurahaston suojelijoina toivotamme Ainutlaatuinen Saaristomeri-hankkeelle menestystä tärkeässä työssänne luonnon hyväksi.”

Yhdelle Saaristomeri on koti, toiselle tutkimuskohde. Monelle se tarjoaa mahdollisuuden rakentaa liiketoimintaa ja luoda työpaikkoja. Suuri joukko yhdistää Saariston lomailuun ja matkailuun; onhan Saaristomeri tuhansien veneilijöiden ja mökkeilijöiden paratiisi. Tälle sivulle olemme koonneet sekä tutkimuksia, kannanottoja että kokemuksia tutkijoilta, poliitikoilta, asukkailta, yrittäjiltä, suojelijoilta ja muilta Saaristomereen intohimoisesti suhtautuvilta. Tervetuloa tarkastelemaan ainutlaatuista Saaristomertamme eri vinkkeleistä.

Yritysjohtajien näkemyksiä Saaristomerestä ja sen tulevaisuudesta
Miksi Saaristomeri on niin ainutlaatuinen – ja mitä voimme tehdä sen pelastamiseksi? Käytä vajaat kolme minuuttia ajastasi ja katso uusi videomme, niin tiedät.
Moni kuvittelee, että Saaristomerellä on syksyisin märkää, pimeää ja kylmää. Niitäkin toki joskus tulee vastaan, mutta parhaimmillaan syksy on omalla tavallaan hienointa aikaa Saaristomerellä.
Ensimmäinen Saaristomeri Forum järjestettiin 10.9.2019 ja tilaisuus sai erinomaisen vastaanoton. Asiantuntija puheenvuorot lähestyivät Saaristomeren tilannetta eri näkökulmista ja paneelissa kuultiin tuoreita tulevaisuuden ideoita.
Professori Markku Ollikainen kertoo ajankohtaisesta SAVE-hankkeesta ja Saaristomeren erityisasemasta Itämeressä.
Merta suojellessa käytettävissä on oltava riittävän tehokkaat välineet, joilla suojelutoimenpiteiden vaikutuksia meren tilaan voidaan arvioida ja meren tilassa tapahtuvaa yleistä kehitystä seurata.
Toukokuinen kuvausretki neljän kuvaajan voimin kohdistui Saaristomeren ulkosaaristoon, Trunsön saarelle. Säätiedotukset ennakoivat melko epävakaata säätä ja tuulisessa kelissä ajelimme rauhassa läpi Saaristomeren.